10 asiaa, jotka tekevät ihmisestä onnellisemman – tutkitusti!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Onnellisuus on usein pieniä ja arkisia asioita. Osa ihmisistä yrittää saavuttaa onnea rahan tai tavaran avulla, mutta todellisuudessa onnellisuus syntyy omasta hyvinvoinnista ja siitä, kuinka elämäänsä elää. On kuitenkin muutama asia, jotka tutkitusti voivat tehdä parempaa ihmisen elosta ja olosta.

Tutkimusten mukaan kerran viikossa harrastettu seksi tekee ihmisestä yhtä onnellisen kuin se, että hän tienaisi vuodessa palkkaa yli 43.000 euroa. Fyysinen kontakti omaan kumppaniin on ilmaista, mutta tuottaa äärimmäisen nautinnollista oloa. Toinen onnenlähde on kiitollisuus. Ihmiset tietävät, että kiittäminen ja arvostaminen on aina myönteistä toimintaa.

Läheiset välit ja suhteet muihin ihmisiin antavat elinvoimaa ja onnellisuutta. Sosiaalisuus ei koske pelkästään parisuhdetta, vaan ihmiset tarvitsevat ystäviä ja sukulaisia ympärilleen saavuttaakseen mahdollisimman eheän elämän. Kuntoilu, lemmikkieläimet ja matkustelu ovat myös tehokkaita mielenkohottajia ja pitkäaikaisen onnen kannattelijoita, Popsugar muistuttaa.

Yli seitsemän tuntia yössä nukkuvat aikuiset ovat tutkimusten mukaan tasapainoisempia ja tervejärkisempiä – siten myös onnellisempia. Kun hyvinvoinnin nippuun lisää meditoimisen, hyvän seuran ja toisten auttamisen, voi ihminen saavuttaa parhaan mahdollisen asteen elämäänsä. Tärkeintähän on olla terve ja onnellinen, eikö?