Kaupunginvaltuutettu Ilosaarirockin naku-uinnista: ”Perhepoliittinen ohjelma ei tue”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna Joensuussa järjestettiin perinteinen Ilosaarirock, jossa nähtiin tänä vuonna rockhenkisen yhdessäolon lisäksi myös naku-uinnin maailmanennätys. Nyt Joensuun saaminen maailmankartalle ja Guinnessin ennätystenkirjaan on saanut odottamattoman vastustajan.

Taannoin Robinin kesähitistä suivaantunut kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty (ps) on nimittäin ottanut tällä kertaa hampaisiinsa alastomana uimisen. Hän kirjoittaa Karjalainen-sanomalehden mielipideosastolla aiheesta tänään.

– Lehdistön mukaan taas lähes tuhannelle juhlijoista vapaus merkitsi osallistumista massa-alastonuintiin, jolla voitettiin Joensuun kaupungille maailmanmestaruus. Jätän onnittelut sikseen! Joensuun kaupungin päättäjien yhdessä hyväksymä perhepoliittinen ohjelma ei tue moista maailmanmestaruutta, Räty kirjoittaa.

– Yli kymmenen miljoonan rahallinen tuotto ei voi olla enää moraalisesti hyvä arvopohja, jos yhdenkin kohdalla vapauden hintana on häpeä omasta, usein liiallisesta, vapaasta alkoholijuomien nauttimisesta ja päihtymyksen tuottavista teoista; itsensä tai toisen vahingoittamisesta.

Joensuussa tehtiin naku-uinnin uusi maailmanennätys, sillä naku-uimareita oli vedessä samanaikaisesti 789. Edellinen maailmanennätys oli tehty Australiassa, jossa alastomana uineita oli kolme vähemmän kuin nyt Suomessa.