Uutuuspuhelimesta paljastui vakava vika – ei soita hätänumeroon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin suositun älypuhelinvalmistajan odotetusta OnePlus 5 -laitteesta on paljastunut vakava vika. Useat puhelimen ostaneet ovat huomanneet hätänumeroon soittamisen olevan käytännössä madotonta.

Kun OnePlus 5 -puhelimilla on yritetty soittaa Yhdysvaltalaisten 911-hätänumeroon, laite käynnistyy yllättäen uudelleen. Uutinen viasta levisi Facebook-käyttäjä Nick Morrellin jaettua sitä esittelevän videon yhteisöpalvelussa.

The Next Web -sivuston mukaan monet käyttäjät ovat epäilleet vian johtuvan laitteen GPS-ominaisuudesta. Sen ansiosta häiriö saattaa koskea kaikkia hätänumeroita, jotka käyttävät puhelimen GPS-järjestelmää paikantamaan käyttäjän olinpaikan. OnePlus on sittemmin ilmoittanut tutkivansa ongelmaa.

Toistaiseksi on epäselvää, koskeeko ongelma myös Yhdysvaltojen ulkopuolisiin hätänumeroihoin soittamista. Yle kuitenkin uutisoi viime vuonna joidenkin OnePlus One -älypuhelinten soittaneen hätänumeroon, kun niillä yritettiin soittaa 118-numerotiedusteluun.

PÄIVITYS: Puhelinvalmistaja on sittemmin julkaissut korjauspäivityksen, jonka se neuvoo lataamaan ensi tilassa.

 

Looks like I should fix this soon

Publié par Nick Morrelli sur lundi 17 juillet 2017