Lapset maistoivat eksoottisia hedelmiä – reaktiot vailla vertaa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aikuiset voivat toisinaan sortua ajattelemaan, että lapset eivät suostu syömään mitään liian erikoisen näköistä ruokaa. Monesti he ovat kuitenkin väärässä, mikä käy ilmi myös videolta, jossa lasten annetaan maistella mitä eksoottisempia hedelmiä.

Hedelmien erikoinen ulkomuoto ja kaunis väri on varmasti yksi tekijä, mikä herättää lasten mielenkiinnon ja saa heidät testaamaan miltä hedelmät maistuvat. HiHO Kids -kanavan julkaisemalla YouTube-videolla lapset pääsevät maistamaan muun muassa pitayaa, mangostania ja rambutania.

Monet erikoisemmista hedelmistä eivät päädy vanhempienkaan ostoskoriin, koska ne ovat yleensä ruokakaupassa kalliimpia kuin esimerkiksi omenat, viinirypäleet ja banaanit. Suurimman suosion erikoisista hedelmistä sai lasten keskuudessa pitaya, ja vähiten lapset pitivät voimakastuoksuisen durianin mausta.