Älä käytä kuivashampoota peräkkäisinä päivinä – huonot seuraukset päänahalle

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuivashampoo on nykyään hyvin suosittu tuote varsinkin naisten keskuudessa. Kesällä kuivashampoon käyttö yleistyy entisestään kun nopeammin rasvoittuva ja likaantuva päänahka halutaan kesäkuumalla saada nopeasti näyttämään puhtaalta ilman jokapäiväistä hiusten pesua.

Monet kampaajat suosittelevat pesemään hiuksia harvemmin siitä syystä, että hiukset pysyisivät paremmassa kunnossa. Ihoasiantuntija Francesca Fusco on kuitenkin päänahan hyvinvoinnin puolesta huolestunut siitä miten paljon naiset ovat alkaneet käyttämään kuivashampoota.

Francesca Fusco kertoi The Sun -sivuston mukaan, että kuivashampoota ei tulisi käyttää monena peräkkäisenä päivänä, koska se kerryttää likaa hiuspohjaan.

Hiukset saattavat tuntua puhtaammilta, mutta päänahka tarvitsee kuitenkin edelleen säännöllistä puhdistusta pysyäkseen terveenä ja päästäkseen eroon kuolleesta ihosolukosta. Fuscon mukaan kuivashampoo kertyy hiuksen tyveen lian ja kuolleen ihon lisäksi ja kuivattaa hiukset.