Lapset testasivat vegaanisia herkkuja – eivät maistaneet eroa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi pitää kasvisruokia pahoina, mutta todellisuudessa kasvisruokatarjonta on parantunut vuosien saatossa todella paljon ja parempaan suuntaan. Nyt todella kriittiset ruokatuomarit, eli lapset, pääsivät maistelemaan erilaisia vegaanisia korvikkeita, jotka on loihdittu vastaamaan monien tuttujen herkkujen makua.

Vegaani on henkilö, joka on päättänyt olla käyttämättä mitään palveluita tai tuotteita, jotka perustuvat tai joiden tuotantoon liittyy eläinten riistäminen. Vegaaninen ruokavalio ei sisällä mitään eläinkunnasta peräisin olevaa kuten lihaa, kananmunia, kalaa, maitotuotteita tai mitään niiden johdannaisia.

HiHo Kids -videolla nähdään mitä mieltä lapset ovat vegaanisista nugeteista, hampurilaisista, pekonista ja vegaanisesta jäätelöstä. Lapset ovat hyvin ihmeissään siitä, että ruoissa ei ole lihaa, koska ne maistuvat lasten suussa yhtä herkullisilta kuin tutut lihaversiot kyseisistä herkuista.