Ystäväsi kasvoille ilmestyy pisamia, mutta sinulle ei? Tästä se johtuu

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viimeisen vuoden aikana valloillaan on ollut kuuma trendi, jossa ihmiset ovat ihannoineet pisamia ihmisten kasvoilla. Kaikille niitä ei kuitenkaan luonnostaan synny, minkä vuoksi osa ihmisistä on turvautunut jopa tatuoimaan pisamia omille kasvoilleen.

Pisamat ovat todellisuudessa pigmenttihäiriö, joka syntyy ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta iholle aivan kuten rusketuskin. Pisamat tummuvat auringon vaikutuksesta, minkä vuoksi niitä nähdäänkin ihmisten kasvoilla varsinkin kesäisin. Talvisin pisamat alkavat jälleen haalistumaan kun aurinko ei paahda enää niin voimakkaasti.

Pisamat syntyvät Cosmopolitan-sivuston mukaan ihon päälle suojaamaan ihoa auringolta, mutta pisamia ilmestyy kuitenkin vain sellaisille ihmisille, joilla on pisamille altistava ihotyyppi. Muille ihmisille ihon melaniini syntyy tasaisesti ja näkyy vain tavallisena ja tasaisena rusketuksena. Jos et siis saa pisamia, voit syyttää geenejäsi ja tyytyä ruskeden pisteiden piirtämiseen meikkikynän avulla.