Uutissuomalainen: Suomalaisista haluavat vahvempaa alkoholia ruokakauppaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alkoholikeskustelu on käynyt viime aikoina kuumana, kun eduskunnassa on käsittelyssä uusi alkoholilaki, joka vie Suomen alkoholilainsäädäntöä pienen askeleen verran eurooppalaiseen suuntaan. Suomalaiset ovat kertoneet jo useissa tutkimuksissa, että valtaosa kannattaa vanhempien alkoholijuomien saamista kauppoihin.

Nyt Uutissuomalainen-yhteistoimituksen Tietoykkösellä teettämän mielipidekyselyn mukaan selvästi yli puolet suomalaisista kannattaa vahvojen oluiden ja limuviinojen tuloa ruokakauppoihin. Tätä mieltä oli peräti 61 prosenttia vastaajista. Miehistä tätä mieltä oli 70 prosenttia, ja naisistakin yli puolet. Enää vain kolmannes suomalaisista vastustaa näiden myyntiä ruokakaupoissa.

Kyselyyn vastasi tuhat täysi-ikäistä suomalaista. Uutissuomalainen on Aamupostin, Etelä-Suomen Sanomien, Karjalaisen, Keski-Uusimaan, Keskisuomalaisen, Länsi-Uusimaan, Savon Sanomien ja Uusimaan yhteinen uutistoimitus.