Tammerfestin perjantai oli Antti Tuiskun ja Dingon juhlaa – katso muhkea kuvakooste!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tammerfest keräsi pääareenalleen Ratinanniemen Festivaalipuistoon viime viikolla peräti 29.000 juhlijaa, joka on tapahtuman vuodesta 2012 toimineen pääareenan ennätysyleisö. Perjantaina Ratinanniemessä esiintyivät muun muassa Pariisin Kevät, Roope Salminen & Koira, Vesala ja Popeda mutta ilta oli lopulta Antti Tuiskun ja Dingon juhlaa.

Odotukset Dingon alkuperäistä kokoonpanoa kohtaan olivat korkealla, sillä yhtye teki taannoin kovasti odotetun ja jo mahdottomaksi oletetun paluun. Ja kyllä, alkuperäisenä kokoonpanona pidetään tässä tapauksessa yhtyeen läpimurron ja sitä seuranneen supersuosion aikaista kokoonpanoa.

Dingo onnistui villitsemään täyden festaripuistollisen katsojia yllättävän eleettömällä ja visuaalisesti jopa tylsällä esiintymisellä. Siinä missä Popedan Pate Mustajärvi esiintyi kultaisessa takissa, ei Dingo juuri turvautunut edes pyrotekniikkaan. Sen sijaan yhtye antoi hittiensä puhua, ja niitä myös riitti. Keikan aikana nähtiin yksi Tammerfestin historian suurimmista yhteislauluista, kun Autiotalo oli esitysvuorossa.

Lauantai huipentui kuitenkin todennäköisesti koko festivaalin odotetuimpaan ja ennakkoon kohutuimpaan tähteen, sillä Antti Tuisku on ollut kiistatta Suomen suurin sooloartisti jo parin vuoden ajan.

Antti Tuisku lunasti ja ylitti jälleen kerran odotukset ensimmäisestä sekunnista saakka, sillä vastaavaa esiintymistä ei kykene tarjoamaan yksikään toinen suomalainen tähti. Hurjat millintarkat koreografiat, taustatanssijat, visuaalisuuden huipuksi viritetut lavasteet ja uskomaton hittiparaati saivat taatusti jokaisen katsojan lämpenemään. Tästä on enää vaikea panna paremmaksi, sillä Tuisku on nostanut riman äärimmäisen korkealle niin muille kuin itselleen.

Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Antti Tuisku, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Dingo, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Vesala, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Vesala, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Vesala, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Vesala, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Vesala, Kuva: Stara
Tammerfest 2017, Vesala, Kuva: Stara