Hyvästi Microsoft Paint – Windowsin piirto-ohjelma lopetetaan

Digi · Terhi Piiroinen

Microsoft Paint -piirto-ohjelma poistuu Windowsin oletusohjelmista. Vuodesta 1985 käyttöjärjestelmässä mukana ollut kuvankäsittelyohjelma jätetään pois seuraavista Windowsin versioista tai sitä ei luultavasti päivitetä. Paint 3D -versiota julkaistaan edelleen.

BBC uutisoi Microsoftin jättävän vanhimpia ohjelmistojaan pois tulevista käyttöjärjestelmäverioista. Paintin lisäksi lopetetaan muun muassa sähköpostiohjelma Outlook Express ja Reader. Ihmiset ovat reagoineet Microsoft Paintin lopettamiseen sosiaalisessa mediassa.

Piirto-ohjelma on ollut monen tietojenkäsittelyä opetelleen ensimmäinen kuvankäsittelyohjelma, jolla on harjoiteltu erilaisten työkalupalettien käyttöä. Netissä leviää twiittejä, joissa kunnioitetaan Paintin muistoa hashtagilla #RIPpaint.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat