Mies ratkoi Rubikin kuutiota vesisuksien päällä – koska miksi ei?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikä olisi parempi tapa viettää perhelomaa kuin telmiä vedessä ja nauttia auringosta? Taikuri Joey Fratelli päätti nostaa kesäloman vieton uudelle tasolle ottaessaan Rubikin kuution aktiviteetteihin mukaan. Miksi? Huvin vuoksi.

Tosiasia on, että vesisuksilla veden päällä hiihtäminen muuttuu viihdearvoltaan huomattavasti mielenkiintoisemmaksi silloin, jos aktiviteetin aikana ratkoo suosittua älypeliä. Fratelli harrastaa Rubikin kuution ratkomista, mutta hän haluaa haastaa itsensä ottamalla koitokseen mukaan muuttuvia tekijöitä. Vesiurheilusta huolimatta mies ratkoi kuution kunnioitettavan nopeasti.

Rubikin kuutio voi olla 43 triljoonassa eri asennossa. Maailmassa on olemassa myös ihmisiä, jotka ovat omistaneet lähes koko elämänsä kuutiolle. Kuution on kehittänyt unkarilainen Erno Rubik, jonka ideana oli avartaa pelin avulla arkkitehtiopiskelijoiden kolmiulotteisen ajattelun kykyä. On laskettu, että Rubikin kuutio on mahdollista ratkaista mistä tahansa asennosta 20 siirrolla.