Hyvännäköinen aviomies on vaimolle terveysriski – kasvattaa syömishäiriön riskiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ulkonäkönsä puolesta komea aviomies voi tuntua monien naisten unelmalta, mutta todellisuudessa hyvännäköisestä miehestä voi olla naisten mielenterveydelle haittaa. Uuden tutkimuksen myötä on saatu selville, että liian hyvännäköinen aviomies lisää naisten riskiä syömishäiriöihin.

Floridan yliopiston tutkijat selvittivät naimisissa olevien pariskuntien avulla, että liian komeat aviomiehet lisäsivät ulkonäöllisiä paineita vaimoilleen niin paljon, että naisten terveys kärsi niistä. Tutkijat arvioivat naimisissa olevien henkilöiden terveyden ja minäkuvan, minkä lisäksi he kysyivät henkilöiltä oliko heillä halua tai tarvetta omasta mielestään laihduttaa. Tämän jälkeen aviomiesten ja vaimojen ulkonäkö arvosteltiin toisen ihmisjoukon avulla.

Kävi ilmi, että pariskunnissa, joissa nainen oli yleisen kauneusihanteen ja ihmisten mielipiteiden perusteella luokiteltu rumemmaksi kuin mies, vaimon riski sairastua syömishäiriöön kasvoi. Tutkijat kertoivat Medical Daily -sivuston mukaan, että miehen ulkonäkö vaikutti suoraan siihen halusivatko vaimot laihduttaa ja tavoitella hoikkaa vartaloa vai eivät.