Suosikkifestarin esiintymislava paloi valtavana soihtuna – kymmenettuhannet evakuoitiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosion saaneen Tomorrowland Unite Spain -festivaalin suuri esiintymislava tuhoutui viikonloppuna Barcelonassa tapahtuneessa tulipalossa, joka sai alkunsa lavarakenteissa kiinni olleesta tekniikasta. Festivaaleilla oli tapahtumahetkellä 22.000 ihmistä.

Tuli alkoi lavarakenteiden oikealta puolelta noin kymmenen metrin korkeudelta, joten sitä ei päästy sammuttamaan maasta käsin. Tuli levisi nopeasti, ja jo minuuttien jälkeen koko oikea puoli paloi valtavana soihtuna. Lopulta tuli levisi koko lavaan, joka tuhoutui täysin.

Yleisö onnistuttiin evakuoimaan alueelta hitaasti, mutta ihmishenkiä tulipalossa ei menetetty. Muutamat katsojat saivat hoitoa ahdistuskohtauksiin. Tekniikan ja lavarakenteiden osalta taloudelliset vahingot lasketaan miljoonissa euroissa. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä varmuudella, mutta sen epäillään liittyvän hetkeä aiemmin käytettyyn pyrotekniikkaan, Globo raportoi.