Jäätelö ei sulanut 26 asteen helteessä – perheenäiti huolestui: ”Mitä tämä herkku sisältää?!”

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Jäätelö tunnetusti sulaa nopeasti hellepäivinä, mutta erään australialaisnaisen yllätykseksi näin ei käynytkään. Hänen ostamansa jäätelökeksi vaikutti pysyvän vuorokausien ajan lähes samanlaisena kuin pakastimesta otettuna.

New South Walesissa asuva Mary Salter oli ostanut jäätelösandwichin lapselleen paikallisesta Coles-ruokakaupasta. Lapsi oli pudottanut osan jäätelöstä pihalle, mutta naisen yllätykseksi se ei ollut sulanut moneen päivään. Salter väittää muurahaistenkin kaikonneen sen luota.

– Olen huolissani, mitä tämä herkku sisältää. Voitteko selittää, miten jäätelö ei ole sulanut neljässä päivässä 26 asteen helteellä, eikä mikään eläin ole syönyt sitä?, Mary Salter kirjoitti Facebookissa.

Coles-kauppaketju kertoo Huffpost-sivustolle erikoisen ilmiön syyn piilevän normaalissa tavassa, jolla ruokien sulamisprosessia usein hidastetaan. Jäätelön kermaan lisätään sen rakenteesta kennomaisen tekevää sakeutusainetta. Sen ansiosta jäätelö sulaa hitaammin ja muuttuu ajan mittaan vaahtomaiseksi.

 

https://www.facebook.com/coles/posts/1547714875292522