Mielummin yksin onnellinen kuin onnettomassa parisuhteessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos parisuhde on ”ihan ok” ja kumppani ”ihan kiva”, kannattaa miettiä ajankäyttöä, vaivannäköä ja elämää uudelleen. Nyt on tullut aika antaa voimaa ja kannustusta heikossa suhteessa junnaaville. Älä ole väärän ihmisen kanssa väkisin.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että treffailu voi olla aluksi jännittävää ja mukavasti vatsanpohjasta kutkuttavaa. Väärän henkilön kanssa se voi olla myös äärimmäistä ajanhukkaa, jos tietää, että kaksikosta ei tule koskaan aitoa rakkausparia. Monilla on elämässään epäonnistuneita suhteita, mutta vahvin on se, joka pystyy ottamaan niistä opikseen ja menemään eteenpäin myös yksin.

Parisuhteessa voi haksahtaa helposti vääränlaisiin ihmisiin kerta toisensa jälkeen. Kukaan ei ansaitse vierelleen valehtelevaa ja itsekästä kumppania, jonka pääasiallisena tarkoituksena on vain muokata partnerista täydellinen hänelle itselleen. Tai sellaista henkilöä, joka on omasta mielestään hajuton ja mauton – näkymätön. Vaikka deitti olisi kuinka hyvännäköinen ja rikas, löytyvät aidon rakkauden avaimet pintaa syvemmältä.

Sinkkuelämä voi parhaimmillaan olla vapaata, antoisaa ja upeaa. Miksi tyytyä heikkotasoiseen parisuhteeseen, jos voi saavuttaa suuremman onnen yksin ollessa? Seksikumppaneita voi löytää myös ilman sitoutumista, mikäli fyysinen kontakti on ainoa syy seurustelemiseen. Ei kannata tyytyä puolikkaaseen parisuhteeseen, sillä se ei ole reilua kummallekaan osapuolelle – elleivät molemmat halua olla messissä vain pintapuolisella otteella.