Vetämätön WC-pönttö johti rikollisen jäljille – DNA löytyi pöntön sisältä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hygieenisyys kannattaa. Tämän sai huomata Kalifonrialainen murtovarkaudesta epäilty mies, joka jäi kiinni poliiseille vetämättömän wc-pöntön ansiosta.

Lokakuussa 2016 Los Angelesissa tapahtunutta kotimurtoa tutkineet poliisit olivat ottaneet näytteen rikospaikan vessanpöntöstä. Näytteessä olleelle DNA:lle löytyi osuma FBI:n tietokannasta. Se kuului 42-vuotiaalle Andrew Jensenille, joka on sittemmin pidätetty.

Etsivä Tim Lohman uskoo epäillyn asioineen vessassa varkautensa aikana ja jättäneen pöntön vetämättä. Hänen mukaansa useimmat ihmiset eivät tiedä, että DNA-näytteitä voi kerätä muistakin asioista kuin vain hiuksista ja syljestä.

– Tutkimme kaiken, minkä uskomme olevan todistusaineistoa, Lohman paljastaa BBC:n mukaan.

– Olipa kyse poltetusta savukkeesta tai tekijän paikalle jättämästä tölkistä, me kyllä analysoimme sen, mies jatkaa.