Vetämätön WC-pönttö johti rikollisen jäljille – DNA löytyi pöntön sisältä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hygieenisyys kannattaa. Tämän sai huomata Kalifonrialainen murtovarkaudesta epäilty mies, joka jäi kiinni poliiseille vetämättömän wc-pöntön ansiosta.

Lokakuussa 2016 Los Angelesissa tapahtunutta kotimurtoa tutkineet poliisit olivat ottaneet näytteen rikospaikan vessanpöntöstä. Näytteessä olleelle DNA:lle löytyi osuma FBI:n tietokannasta. Se kuului 42-vuotiaalle Andrew Jensenille, joka on sittemmin pidätetty.

Etsivä Tim Lohman uskoo epäillyn asioineen vessassa varkautensa aikana ja jättäneen pöntön vetämättä. Hänen mukaansa useimmat ihmiset eivät tiedä, että DNA-näytteitä voi kerätä muistakin asioista kuin vain hiuksista ja syljestä.

– Tutkimme kaiken, minkä uskomme olevan todistusaineistoa, Lohman paljastaa BBC:n mukaan.

– Olipa kyse poltetusta savukkeesta tai tekijän paikalle jättämästä tölkistä, me kyllä analysoimme sen, mies jatkaa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat