M249 SAW -konekiväärin sarjatuli kuin maailmanlopun näky – äänenvaimennin suli kokonaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Seuraava video kannattaa katsoa, jos haluaa nähdä äänenvaimentimen syttyvän tuleen äärimmäisen sarjatulituksen aikana. Aseharrastajat testasivat nimittäin M249 SAW -konekiväärin tulinopeutta ja kestävyyttä, mutta piipussa ollut Silencerco SWR -äänenvaimennin syttyi tuleen kesken kokeen.

West Coast Armory testasi, kuinka hyvin Yhdysvaltojen armeijan käyttämä täysautomaattinen sarjatulta ampuva konekivääri toimii, kun sille syötetään 700 luodin panosvyö. Aseessa ollut äänenvaimennin oli entinen noin 350-400 luodin kohdalla. M249 SAW jatkoi kuitenkin tulittamista mallikkaasti ja moitteettomasti.

M249 SAW on ollut Yhdysvaltain armeijan säännöllisessä käytössä vuodesta 1982. Sitä on kehuttu luotettavaksi ja tehokkaaksi. Noin seitsemän kiloa painava konekivääri on nopean tulivoimansa vuoksi ilmajäähdytteinen.