Pyynikin Käsityöläispanimon olut palkittiin maailman parhaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella sijaitseva Pyynikin Käsityöläispanimo on saavuttanut oluellaan jälleen kansainvälistä kisamenestystä, kun maailmanlaajuisen World Beer Awards -kisan tuomaristo valitsi panimon Mosaic Lagerin maailman parhaaksi Seasonal Lager -sarjassa.

– Mosaic luotiin vuonna 2016 ravintola Tillikan Oktoberfest-juhlaa varten. Silloinen Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen maistoi oluen ja saimme tavallaan tuotteelle siunauksen. Se vahvisti ajatustamme Mosaicin valmistuksesta jatkossakin. Sen jälkeen valmistimmekin paljon olutta Lidlille, olutmestari Tuomas Pere kertoo oluen alkutaipaleesta.

Mosaic Lageria saa tällä hetkellä pullotuotteena valikoiduista kaupoista. Voittotiedon tultua kaikki panimon Mosaic-varastot myytiinkin hetkessä loppuun.

– Nyt on kyseessä tuote, joka on todella suurelle yleisölle maistuva olut. Ruby Jazz on komplisempi. Lager-oluet nostavat muutenkin päätään pienpanimokentällä. Odotamme nyt entistä innokkaammin lokakuussa käyttöön saatavaa uutta panimolaitteistoa, että pääsemme kunnolla painamaan Mosaicia, Pere kertoo hilpeänä.

World Beer Awards kattaa kaikki maailman panimot. Kisaan saapuu oluita runsain määrin ympäri maailmaa. Pere on iloinen siitä, että tänä vuonna suomalaispanimot osallistuivat entistä runsaslukuisemmin kisaan mukaan. Suomalaismenestystä saatiinkin Pyynikin lisäksi Ruosniemen Panimon voitettua Flavored Beer Smoke -sarjan Musta Lomittaja -oluellaan.