Leonardo DiCaprio näyttelemään Leonardo da Vincia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Leonardo DiCaprio on nimetty kuuluisan taiteilijan ja tieteilijän, Leonardo da Vincin mukaan. Nyt näyttelijä on kiinnitetty rooliin, jota hän syntyi esittämään.

Paramount-tuotantoyhtiö on ostanut oikeudet Walter Isaacsonin kirjaan Leonardo da Vinci. Oikeuksien hankkiminen tapahtui Universal-tuotantoyhtiön kanssa käydyn tarjouskilpailun päätteeksi. Deadline-sivuston mukaan Paramount maksoi oikeuksista seitsennumeroisen summan.

Nimikkoroolin näyttelemisen lisäksi Leonardo DiCaprio tulee toimimaan Leonardo da Vinci -elokuvan tuottajana. Tähti tullaan näkemään lähivuosina myös The Black Hand ja Martin Scorsesen Killers of the Flower Moon -elokuvissa.

Leonardo DiCaprion äidin kerrotaan tunteneen poikansa ensipotkut ollessaan katselemassa Leonardo da Vincin maalausta italialaisessa museossa raskausaikanaan. Tämän ansiosta näyttelijä nimettiin kuuluisan historiallisen monilahjakkuuden mukaan.