Savusukeltajan AR pelastaa ihmishenkiä savun keskellä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Palomiehet joutuvat taistelemaan usein tiensä rakennuksissa sankan savun keskellä lähes ilman minkäänlaista näkyvyyttä, joten kaikki apu on silloin tarpeen. Nyt AR, eli lisätty todellisuus, on valjastettu auttamaan palomiehiä heidän työssään.

C-Thru on uudenlainen savusukellukseen tarkoitettu kypärä, joka tarjoaa palomiehelle scifi-elokuvista tutun näköisen kartan huoneesta. Silloin savun seassa navigointi on merkittävästi helpompaa kuin käsikopelolla seinien myötäisesti kulkeminen.

Uhrien hengissä selviytyminen on usein sekuntipeliä, joka jatkossa nopeutuu merkittävästi keksinnön ansiosta. Palomiesten työtä helpottava teknologia pelastaa jatkossa paitsi uhrien myös palomiesten henkiä, kun tiukan paikan tullen rakennuksesta löytää nopeasti ulos.

C-Thru
C-Thru