Siperianhusky karkotti mustakarhun leiristä – hurja tilanne videolle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Alaskalaiseen metsään tehdyssä leirissä elättiin jännityksen hetkiä mustakarhun ilmaannuttua paikalle. Onneksi leirissä oli myös rohkea koira, joka ajoi tunkeutujat pois.

Youtube-käyttäjä Tom Hendersonin jakamalla videolla karhuemo lähestyy perheen metsään pystytettyä leiriä. Siperianhusky-rotuinen koira puolustaa perhettä, ja eläimet ajautuvat kameran ulkopuolella tapahtuneeseen kamppailuun.

Hetken päästä karhu juoksee takaisin metsään pentujensa luokse. Myös koira ilmestyy jälleen kameran eteen leirin asukkaiden yrittäessä saada karhuja siirtymään kauemmas huutamalla niille.

Siperianhusky ei saanut vammoja kamppaillessaan mustakarhun kanssa. Hendersonin mukaan videolla esiintyvä karhu vieraili muutamaa päivää tapauksen jälkeen lähialueen ihmisasutuksessa. Villieläin on sittemmin lopetettu viranomaisten toimesta.