Valkopäämerikotkat valloittivat alaskalaiskylän – nyt niitä on ongelmaksi asti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valkopäämerikotka on Yhdysvaltojen kansallislintu, ja niiden vaarantuneen aseman vuoksi lintujen kantaa on pyritty elvyttämään suojelulakien avulla. Eräässä alaskalaiskylässä niitä on kuitenkin riesaksikin asti.

Unalaska on pieni saaristokylä Alaskassa. Saarella valkopäämerikotkat ovat miltei yhtä tuttu näky kuin lokit monissa muissa paikoissa. Linnut ovat myös aggressiivisella käytöksellään aiheuttaneet ongelmia kylän asukkaille.

Kotkat muun muassa tonkivat ihmisten roskia, varastavat kalastajien saaliita ja hyökkäävät liian lähelle niiden pesiä eksyvien ihmisten kimppuun. Koska linnut ovat suojeltuja, on asialle vaikeaa tehdä juuri mitään.

Alaskalaiskylän erikoiseen ongelmaan tutustutaan CNN-uutissivuston tuoreimmalla Great Big Story -videolla. Siinä merikotkiin liittyviä kokemuksiaan jakavat niin paikallinen kalastaja, kaatopaikan työntekijä kuin poliisikin.