Turistit kaiversivat nimensä Colosseumiin – 20 000 euron sakko uhkaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ecuadorilainen perhe oli vieraillut 2.000 vanhan Colosseumin luona, Italian Roomassa. Paikallinen turistiopas huomasi, että perheenisä kaiversi historiallisesti merkittävän amfiteatterin seinään oman nimensä lisäksi myös vaimonsa ja lastensa nimet. Opas soitti poliisille.

Travel and Leisure -lehden mukaan ecuadorilainen perhe voi saada teostaan 20.000 dollarin suuruiset sakot. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun turistit raapustelevat nimikirjaimiaan legendaarisen rakennuksen seiniin. Rooman pormestari Virginia Raggi puolustaa kaupungin oikeuksia ja sanoo, että kuka tahnsa tuhoaa Colosseumia, tekee hän samalla tuhoa kaikille kaupunkiaan rakastaville roomalaisille.

Colosseumin kolme vuotta kestäneet kunnostustyöt on vihdoin saatu päätökseen. Paikalla vierailee vuosittain noin seitsemän miljoonaa turistia ja se on yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä.

Rome in 1 day. 1st stop, the big C!

A post shared by Gita Gutawa (@gitagut) on