Lottojärjestelmän hakkeroinut 25 vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Iowassa asuva tietokoneohjelmoija on jäänyt kiinni lottojärjestelmän peukaloimisesta. Hänet on tuomittu teostaan vuosikymenniä kestävään vankeusrangaistukseen. Eddie Tipton työskenteli ohjelmoijana Iowan Multi State Lottery Association -lottojärjestössä.

Hän oli asentanut vuonna 2005 lottojärjestelmään ohjelman, jonka avulla hän pystyi vaikuttamaan lottonumeroihin. Sen ansiosta Tipton ja hänen veljensä voittivat useita jättipotteja eri osavaltioissa vuosien aikana. Tipton ja hänen veljensä pidätettiin vuonna 2015. Mies on sittemmin myöntänyt oikeudessa syyllisyytensä huijaukseen. Hänen veljensä myönsi puolestaan syyllistyneensä salaliittoon varkauden toteuttamiseksi.

Kaksikko onnistui voittamaan rikoksensa avulla yli kaksi miljoonaa dollaria. Eddie Tipton tuomittiin Des Moines Register -lehden mukaan rikoksestaan 25 vuodeksi vankeuteen. Lisäksi veljekset määrättiin maksamaan teostaan korvauksia kolmen miljoonan dollarin edestä.