Syöpälääkärit paljastivat elintapansa – näin ehkäisevät sairastumista

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Syöpä on yksi maailman yleisimmistä kuolinsyistä. Syöpäsairauksien hoitoon erikoistuneet lääkärit ovat paljastaneet, millä keinoilla he ehkäisevät salakavalan taudin puhkeamisen heidän elimistössään.

Joka kolmas suomalainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa syöpään. Syöpätaudit eroavat toisistaan, mutta niitä voi ehkäistä terveiden elämäntapojen avulla. Tupakoimisen lopettamisen lisäksi lääkärit suosittelevat muun muassa aurinkovoiteen käyttöä ja säännöllistä liikuntaa. Aamujuomaksi he nauttivat vihreää teetä, Men’s Health listaa.

Syöpälääkärit suosivat ruokavaliossaan kasviksia, kuituja ja runsaasti omega-3 -rasvahappoja sisältää ravintoa. He pakkaavat eväänsä muovirasioiden sijaan lasipurkkeihin ja syövät niasiinia lisäravinteena. Syöpälääkärit eivät myöskään nauti runsaasti hiilihydraattipitoisia herkkuja, vaan syövät mielummin pistaasipähkinöitä tai manteleita. Ravintolassa he tilaavat aina kalaruokia. Lisäksi he välttelevät ylimääräistä stressiä elämässään.