Varoitus! Vesipullo voi sytyttää auton tuleen – tässä karu esimerkki

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisen Idaho Powerin teknikko Dioni Amuchastegui huomasi taannoin vesipullon toimivan suurennuslasin tavoin, kun auringonsäteet osuvat siihen oikeassa kulmassa. Vesipullo voi sytyttää jopa tulipalon.

Dioni Amuchasteguin etupenkille oli palanut kaksi vesipullon sytyttämää reikää. Hän näyttää Facebookiin ladatulla videolla, kuinka vesipullo toimii auringonsäteitä vahvistavana ja korkeaa kuumuutta tuottavana. Pelastusviranomaiset vahvistavat, että vesipulloa ei kannata jättää autoon aurinkoisena päivänä.

Paloriski on olemassa ainoastaan silloin, kun auto on pysäköity ja vesipullo on täysi. Silloinkin auringon pitää osua pulloon juuri oikeassa kulmassa. Vesipullojen sytyttämät tulipalot ovat harvinaisia, mutta mahdollisia.

Safety Check: Water Bottle in a Hot Car

Did you know that on a hot day, a see through water bottle in your car has the potential to start a fire? Neither did Stations Battery Technician Dioni Amuchastegui.

Publié par Idaho Power sur jeudi 13 juillet 2017