25 % miehistä ei käytä kondomia yhden yön jutuissa – sukupuolitautien riski kasvaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kondomi on ainoa suoja sukupuolitaudeilta. Toistan: Kondomi on ainoa suoja sukupuolitaudeilta. Syy, miksi tuttu ja yleisesti tiedetty asia pitää iskostaa jokaisen lukijan päähän löytyy tuoreesta tutkimuksesta. Neljäosa miehistä luottaa tuuriinsa satunnaisen seksikumppanin kanssa vehtaillessaan.

YouGov toteutti yli 2.000 miehelle ja naiselle kyselyn, jonka mukaan 25 prosenttia miehistä ei käytä kondomia satunnaisen seksikumppanin kanssa. Vain 33 prosenttia miehistä kertoi käyttäneensä sukupuolielintä suojaavaa ehkäisyvälinettä edellisen kerran seksiä harrastaessaan. Kondomin voi jättää pois, mikäli harrastaa seksiä vakituisen kumppanin kanssa ja molemmat osapuolet ovat käyneet sukupuolitautitesteissä.

Satunnaisen seksikumppanin kanssa kondomin pukeminen saattaa yksinkertaisesti unohtua. Joidenkin mielestä kondomin laittaminen tappaa tunnelman tai se, että kysyy partnerin terveydentilasta kesken kiimaisen session. Todellisuudessa sukupuolielimiin ilmestyvät paiseet ja oireet tappavat tunnelman vielä varmemmin, mikäli ei tajua suojata itseään seksitaudeilta.