Tutkimus: Peniksen koko ja muoto vaikuttavat seksuaaliseen aktiivisuuteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Heikolla itsetunnolla varustetut ihmiset saattavat vältellä tilanteita, joissa he joutuisivat paljastamaan itsestään kaiken toisen ihmisen läsnäollessa. Tämä tarkoittaa myös hankaluuksia seksielämässä. Tutkijoiden mukaan etuvarustuksestaan epävarmat miehet harrastavat harvemmin seksiä.

Archives of Sexual Behavior -niminen julkaisu on esitellyt tutkimuksen, jota varten haastateltiin 4.100 miestä. Kaksilahkeisten tuli arvioida tuntemuksiaan genitaalialueidensa fyysiseen riittävyyteen liittyen. Sen jälkeen miehet kertoivat asioita seksuaalisesta käyttäytymisestään ja siitä, kuinka paljon heidän peniksensä koko vaikuttaa seksielämään.

Miehet olivat yleisesti tyytyväisiä heidän terskansa muotoon, tuoksuun ja sukupuolielimissä näkyviin suoniin. Silti 27 prosenttia miehistä olisi halunnut pidemmän peniksen sen ollessa lepoasennossa. 19 prosenttia miehistä haluaisi pidemmän peniksen myös erektiossa ja 15 prosenttia paksumman. Vaikka useimmat miehet olivat tyytyväisiä penikseensä kokonaisuudessaan, olisi 14 prosenttia miehistä halunnut kokonaan toisenlaisen etuvarustuksen.

Noin 61 prosenttia penikseensä pettyneistä miehistä kertoi harrastavansa harvemmin seksiä kuin kerran viikossa. Mitä epävarmempi mies oli etuvarustuksestaan, sitä harvemmin hän myös vastaanotti suuseksiä naiselta. Tutkimus toteutettiin amerikkalaisille miehille.