Lääkäreille puhkesi riita synnytyssalissa – video leviää netissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaksi lääkäriä on vapautettu väliaikaisesti tehtävistään intialaisessa Umaidin sairaalassa Rajasthanissa. Syynä on tohtoreiden välille syntynyt sanaharkka kesken leikkauksen. He operoivat raskaana ollutta naista.

BBC on kertonut naisen ja hänen vauvansa ovat kunnossa. Joissakin medioissa on virheellisesti väitetty, että naisen synnyttämä lapsi olisi kuollut, mutta sairaalasta on vahvistettu molempien potilaiden voivan hyvin. Sen sijaan kiistaan ajautuneet lääkärit, Ashok Nanival ja Mathura Lal Tak, joutuivat pakkolomalle.

Lääkärit tappelivat siitä, mitä leikkauspöydällä ollut nainen oli syönyt ennen operaatiota. Sairaala tutkii parhaillaan, kuka videon on kuvannut ja julkaissut nettiin. Myös Rajasthanin korkein oikeus on vaatinut sairaalaa antamaan tapauksesta virallisen raportin.