Älä poista mustapäitä näin! Haitallinen kauneusniksi leviää verkossa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset jakavat usein sosiaalisessa mediassa toisilleen hyviä vinkkejä kauneudenhoitoon ja meikkaamiseen liittyen. Kaikki ihonhoitoon liittyvät kotikonstit eivät kuitenkaan ole tutkittuja, mikä on saanut kosmetologit ja ihoasiantuntijat huolestumaan.

Ihotautilääkäri Mona Gohara varoitti lukijoita Cosmopolitan-sivuston tekemässä haastattelussa Instagramissa laajalle levinneestä kauneusniksistä, joka voi saada enemmän tuhoa aikaiseksi kuin hyötyä. Gohara tarkoittaa niksiä, jossa ihmiset poistavat hammaslangan avulla nenän päästä mustapäitä.

Hammaslanka repii kuivaa ihoa nenän päältä, mutta ei poista taianomaisesti mustapäitä. Kovaa puristaessa mustapäitä voi irrota jonkin verran, mutta samalla ihon pinta luultavasti vahingoittuu ja aiheuttaa pieniä katkenneita verisuonia ja mustelmia, joista jää jälki pidemmäksi aikaa keskelle kasvoja.

🔪DIY trick using disposable floss picks and mouthwash. This trick helps to extract whiteheads and blackheads. This hack definitely works❗️If you try it, tag me 🤗 ♥️ ___________ ◾️All you need is a hot towel, floss pick, and toner. ___________ 1️⃣Take a towel and place it in hot water. Take the towel out and make sure it isn’t too hot. Also, make sure that the area is clean and place the towel on the problem area so that the heat will open up the pores. Do this for about 5 mins or so. 2️⃣Take the disposable floss pick and drag it in a scraping motion. This option is cheaper and less likely to scar you than using a metal extractor. Be sure to not over do it. 3️⃣When finished, rinse the area with a mild cleanser. 4️⃣Follow up with a toner (you can use rose water, mouthwash, or your regular toner.) ❗️If you have really sensitive skin don't use mouthwash or do a patch test first. 5️⃣Be sure to moisturize your nose after applying the toner. ———– Tag your bestie ♥️ 👻SNAPCHAT: A_LLURE7 _____________ @hudabeauty @monakattan @alyakattan #hudabeauty #hairmakeupdiary #facemask #skincare #makeuptutorial #fashionarttut #laurag_143 #sukhimann_ #instadaily #instalike #instamood #instafashion #chico #fashion #instamakeup #indianvlogger #indianblogger #desibeautyblog #hudabeauty #allmordernmakeup #melformakeup #hypnaughtymakeup #inssta_makeup #makeupfanatic1 #brian_champagne #makeuptutorial #shimycatsmua #fakeupfix #associationofbeauty #hairmakeupdiary #liveglam #laurag_143 #brian_champagne

A post shared by Sukhi Mann (@sukhimann_) on