Pizzayhtiö testaa: Itseohjautuvat autot toimittavat tilaukset

Digi · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Michiganissa on aloitettu kokeilu, jossa Domino’s -yhtiön pitsoja toimitetaan asiakkaille Fordin autopiloteilla varustetuilla ajoneuvoilla. Testissä arvioidaan ihmisten reaktioita automaattikuljettajia kohtaan.

Ihmiset hyödyntävät arkipäivien askareissaan ja toimissaan yhä enemmän teknologiaa. Robotit ajavat nurmikot, ruokaostokset maksetaan itsepalvelukassalla ja jopa ajoneuvot kulkevat liikenteessä ilman kuljettajaa. Nyt Ford on valjastanut itsestään ajavia autojaan pitseriayhtiö Domino’sin käyttöön.

Pitsat kuljetetaan ajoneuvoilla asiakkaille erityisissä kuljetuslaatikoissa, joka aukeaa vain tilaajalle toimitetun koodin avulla. Tämä varmistaa sen, että asiakas ei pysty ottamaan muiden tilauksia autosta. Testijakson aikana kartoitetaan asiakkaiden kokemuksia ja mielipiteitä uudenlaisesta toimitustavasta, TechCrunch uutisoi.

Ford and Domino's Pizza​ to deliver pizza

Ford and Domino's Pizza to deliver pizza using self-driving cars in new test http://tcrn.ch/2wH7a4u

Publié par TechCrunch sur mardi 29 août 2017