Sovellus voi jo nyt paljastaa sukupuolitaudin

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä googlettaa villin viikonlopun jälkeen: ”Herpes oireet”. Nyt ihmisten ei enää tarvitse kahlata netin lääkärisivustoja läpi, sillä sukupuolitautien toteamista varten on avattu oma sovelluksensa, Besafemeds.

Sukupuolitautien diagnosoimiseen ja lääkitsemiseen erikoistunut Besafemeds-sovellus toimii tällä hetkellä Yhdysvalloissa viidessä eri osavaltiossa. Asiakkaat voivat kertoa oireistaan ja pyytää taudin tunnistusapua kuvan perusteella. Kuvaa ja oireita arvioivat joko hoitajat tai lääkärit. Diagnoosin tekeminen maksaa 20 dollaria.

Sen jälkeen potilaalle lähetetään resepti lähimpään apteekkiin sukupuolitaudin hoitamiseksi. Suomessa sukupuolitautien poliklinikoille pääsee yleensä ilman ajanvarausta. Kondomin käyttö on ainoa keino ehkäistä sukupuolitautien tarttumista.