Uskottomuus lisääntynyt – näistä syistä vaimot pettävät

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Manchesterin yliopiston psykologian tohtori David Holmes on kertonut, että naisilla on syrjähyppyjä ja salasuhteita enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaimot osaavat kuitenkin peitellä uskottomuuttaan erinomaisesti. Tutkimusten mukaan 8-15 prosenttia naisista on valehdellut jopa lapsensa isän oikean henkilöllisyyden.

Naisten syrjähypyt ovat lisääntyneet, koska he työskentelevät nykyään yhä enemmän kodin ulkopuolella. Pikkurouvamaisuus on vähentynyt ja nykyisin neitokaiset kustantavat oman elintasonsa. Naiset myös suhtautuvat seksuaalisuuteen aiempaa rennommin, eikä intiimin seuran löytäminen ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt, PornHub uutisoi.

Yleisin syy pettämiseen löytyy parisuhteen ongelmista. Naiset saattavat kokea, että heiltä puuttuu jotain tai heitä ei arvosteta. He ovat yksinäisiä ja tällöin kiinnostavalta henkilöltä saatu huomio voi olla äärimmäisen houkuttelevaa. Vieras ihminen saattaa huomioida naista enemmän kuin kotona oleva kumppani. Mikäli oma mies ottaa naisensa itsestäänselvyytenä, saattaa toisten miesten kehut olla kuin hunajaa korville.

Naiset voivat ajatua vieraaseen petiin yksinkertaisesti itsetuntoa kohottaakseen. He kokeilevat markkina-arvoaan, joka tuntuu kadonneen nykyisestä parisuhteesta. Vaimot voivat myös kostaa miehensä pettämisen tai hakea yksinkertaisesti jännitystä harmaaseen arkeen. Ennen pettämiseen ryhtymistä olisi järkevintä, että pariskunnat hakisivat ongelmiinsa apua ja yrittäisivät korjata omaa suhdettaan. Uskottomuuden jälkeen ei mikään ole entisellään, Pornhubin asiantuntija muistuttaa.