Maailman suurin suklaatehdas ilmastonmuutosta vastaan – miljardi uusiutuvaan energiaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Makeisia ja elintarvikkeita valmistava Mars Incorporated aikoo sijoittaa lähitulevaisuudessa miljardi dollaria uusiutuviin energiamuotoihin, elintarvikkeiden hankintaan, kestävämpiin toimialojen välisiin ratkaisuihin ja viljelijöiden tukemiseen. Tavoitteena on vähentää ympäristöpäästöjä ja taistella ilmastonmuutosta vastaan.

Muun muassa Mars, Snickers ja Twix-patukoita valmistava tehdas haluaa vähentää hiilijalanjälkeään ja muuttua ekologisemmaksi yritykseksi. Yhtiön Teksasin ja Skotlannin tehtailla käytetään jo nyt pelkästään tuulivoimaa energianlähteenä. Nyt yritys aikoo hankkia lisää tuuli- ja aurinkovoimaloita yhdeksään ympäri maailmaa sijaitsevaan tehtaaseen vuoden 2018 aikana.

Mars on luvannut vähentää kasvihuonepäästöjä 27 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja 67 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Mars työllistää maailmanlaajuisesti 80.000 ihmistä. Yhtiö haluaa osaltaan kantaa kortensa kekoon maapallon pelastamiseksi, Fortune uutisoi.