Nainen kyllästyi maksamaan kallista vuokraa – teki pakettiautosta kodin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Isompien kaupunkien asunnoissa on järjettömän suuret vuokrakustannukset. Harvalla on varaa elää kokonaan omassa asunnossa, joten kimppakämpät ja erilaiset asumisjärjestelyt ovat suosittuja etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Kolmekymppinen Eileah Ohning päätti toisin.

Yhdysvaltojen Columbuksessa asuva valokuvatuottaja vaihtoi kalliit vuokrakustannukset edullisempaan vaihtoehtoon. Nainen muokkasi Freightliner Sprinter Hugh Top -pakettiautosta itselleen neljällä pyörällä kulkevan kodin. Naisella on autossaan sänky ja säilytysjärjestelmät, joiden rakentamiseen kului yli puoli vuotta. Projekti kuitenkin jatkuu suihkun, wc:n ja keittiön rakentamisella.

Tämän vuoden toukokuusta saakka pakettiautossaan asunut nainen parkkeeraa kotinsa työpaikan lähelle. Hän käyttää toistaiseksi lähistöllä olevan kuntosalin suihkua. Yöt hän viettää turvallisella asuinalueella. Nainen on saanut maksettua esimerkiksi opintolainojaan pois edullisen asuinratkaisun avulla. Hänellä on myös miesystävä, joka tukee hanketta. Miehellä on oma asunto.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.