Game of Thrones uutta kautta piratisoitu yli miljardi kertaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Game of Thrones -sarja on toistuvasti rikkonut HBO:n katsojaennätyksiä, mutta valtava määrä ihmisiä katsoo sitä myös laittomin keinoin. Tämä tulee ilmi internet-piratismia tutkivan MUSO-yrityksen tuoreesta paljastuksesta.

HBO-sarjan seitsemättä tuotantokautta on piratisoitu laittomasti jopa yli miljardi kertaa. Noin 85 prosenttia määrästä tulee laittomista suoratoistopalveluista. Torrent-latauksia ja suoria latauksia määrästä on vain noin 15 prosenttia.

Pelkästään seitsemännen kauden ensimmäistä jaksoa katsottiin 72 ensimmäisen tunnin aikana laittomasti yli 90 miljoonaa kertaa. Luku vain kasvoi kauden loppua kohden, sillä viimeistä jaksoa ladattiin tai suoratoistettiin laittomin keinoin jopa 129 milioonaa kertaa.

HBO joutui taannoin hakkeri-iskujen kohteeksi. Verkkoon päätyi niiden seurauksena muun muassa yhtiön sarjojen julkaisemattomia jaksoja ja käsikirjoituksia.

– Ei ole salaisuus, että HBO on joutunut tietomurtojen kohteeksi sarjan viimeisimmän kauden aikana. Sen myötä jaksoja vuodettiin verkkoon ennen virallista esitystä, MUSOn toinen perustaja Andy Chatterley kertoi Torrentfreak-sivustolle.

– Nämä numerot paljastavat myös luvattomien suoratoistosivustojen olevan yleisempää kuin torrentien lataamisen, mies jatkoi.