Paavi Franciscuksesta elokuva – päärooleissa Game of Thrones -tähti ja Anthony Hopkins

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katolisen kirkon tämänhetkinen johtaja, paavi Franciscus, on monella tavalla epätyypillinen virkansa edustaja. Hän on paitsi ensimmäinen ei-eurooppalainen paavi yli vuosituhanteen, myös edeltäjiään vapaamielisempi.

Nyt paavi Franciscuksesta ollaan työstämässä The Pope -elokuvaa. Häntä näyttelee brittiläinen Jonathan Pryce, jolla on jo aikaisempaa kokemusta uskonnollista johtajaa näyttelemisestä. Mies nähtiin nimittäin uskonnollisen Varpuset-ryhmän johtajan roolissa Game of Thrones -sarjassa.

Netflixin The Pope -elokuvassa nähdään myös Anthony Hopkins. Hän esittää Franciscuksen edeltäjää, paavi Benedictus XVI:tä. Elokuvan ohjaa Fernando Meirelles, jonka aikaisempia töitä ovat Jumalan kaupunki ja Uskollinen puutarhuri. Deadline-sivuston mukaan The Popen kuvaukset alkavat Argentiinassa marraskuussa.