Näin teet terveellisiä sipsejä munakoisosta – tarvitset vain uunin, oliiviöljyä ja suolaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Munakoiso on erinomainen kasvisruoka, joka sopii sekä muhennoksiin että lisukkeeksi. Kypsennettynä munakoisosta saa runsaasti hyödyllisiä ravintoarvoja, kuten rautaa, kaliumia, magnesiumia, kuparia, lasiumia ja foolihappoa.

Munakoison on kerrottu myös edistävän laihtumista, joten siksi se soveltuu erinomaisesti painoaan tarkkailevan ruokavalioon. Munakoisosta voi valmistaa tavallisia sipsejä terveellisempiä naposteltavia uunissa paahtamalla. Munakoiso kannattaa ensin paloitella mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, PureWow vinkkaa.

Levitä munakoisoviipaleet pellille ja valele ne oliiviöljyllä molemmin puolin. Ripottele sen jälkeen suolaa viipaleiden päälle ja pane 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, tai kunnes viipaleet ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita. Palat voi myös suolata ensin, antaa seisoa vartin ajan ja pyyhkiä munakoisosta huokuva kosteus pois ennen öljyn levittämistä. Tällöin lopputulos voi olla rapeampi.

How to make crispy, crunchy eggplant chips

How to make crispy, crunchy eggplant chips. 🍆

Publié par PureWow sur samedi 19 août 2017