Tarjoilija ei saanut tippiä 187 dollarin laskusta – somepäivitys vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Toisin kuin Suomessa, Yhdysvalloissa merkittävä osa tarjoilijoiden palkasta muodostuu asikkaiden jättämästä juomarahasta. Tavallisesti sitä jätetään palvelun tasosta riippuen vähintään kymmenen prosenttia. Nyt eräs perheellinen tarjoilija on noussut otsikoihin, koska hän ei saanut yhtään tippiä 187 dollarin laskusta.

Taylar Cordova -niminen PF Chang’sin tarjoilija kertoi kuvan kera miten asiakas jätti antamatta lainkaan tippiä. Hän kertoi Facebook-viestissään miten hänen ja tyttärensä toimeentulo on riippuvainen yksinomaan juomarahoista, ja että tämän asiakkaan toiminta oli ”alhaisimmista alhaisinta”.

– Tämä on syy miksi teen niin paljon töitä. Tämä on syy miksi itken suihkussa. Tämän takia minulla on vaikeuksia saada vaatteita tyttäreni päälle ja ruokaa meidän vatsaamme. Kun ajattelet, että on ihan ok jättää antamatta tippiä tarjoilijalle, se voi tarkoittaa tarjoilijalle yhtä maksamatonta laskua, koska rahat eivät riitä, Taylar Cordova kirjoitti koskettavassa avautumisessaan.

– Tämä voi tarkoittaa, että perhe ei saa ruokaa viikoksi, koska et ymmärtänyt juomarahan olevan merkityksellistä. Varsinkin pyydettyäsi kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä ja saatuasi sen kaiken. Ensi kerralla, kun et halua jättää tippiä, ajattele miten paljon sinä joutuisit tekemään töitä 2-5 dollarin tuntipalkalla saadaksesi ruokaa perheellesi. Niin tapahtuu meille, kun asiakkaat eivät jätä juomarahaa.

– Jos sinulla ei ole varaa juomarahaan, mene McDonald’siin, Cordova lopettaa viestinsä.