Maailman lyhyin kansainvälinen lento kestää 8 minuuttia – turvavyövalot päällä koko lennon

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentomatkailussa tehdään vain harvoin lyhyitä lentoja, ellei lasketa syöttöliikennettä. Silloinkin minimikesto on yleensä yli puoli tuntia. Tilanne on kuitenkin hieman toinen itävaltalaisen People’s Airin lennolla, joka on nyt virallisesti maailman lyhyin kansainvälinen lentoreitti.

Tähän saakka maailman lyhyin kansainvälinen lentoreitti Wienistä Bratislavaan kesti noin 10 minuuttia, mutta tuorein avattu reitti Sveitsin St. Gallen-Altenrheinistä Saksan Friedrichshafeniin kestää kaksi minuuttia vähemmän. Kahdeksan minuutin lennolla henkilökunta ei ehdi tarjoilla mitään, koska siihen ei ole aikaa.

Turvavyövalot ovat päällä koko lennon ajan, koska niiden sammuttamiseen tarvittavaa lentokorkeutta ei ehditä saavuttaa. Lentomatka on vaivaiset 20 kilometriä, mutta lentokone joutuu taittamaan moninkertaisen matkan, jotta se voisi lähestyä lentokenttää asianmukaisesti.

Maailman lyhimmällä kansainvälisellä lennolla matkustaja joutuu viettämään varsinaiseen lentoon verrattuna moninkertaisen ajan lentokentällä ja turvatarkastuksessa. Ensimmäinen lento ennätysreitillä tehtiin viime keskiviikkona, The Local uutisoi. Lentolippu maksaa 40 euroa. Perusteena lennon valinnalle on, että autolla saman matkan taittaa tunnissa ja junalla kahdessa tunnissa, koska välissä on Constance-järvi.