Juustokakku maapähkinävoista ja suklaasta – ei vaadi paistamista

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Maapähkinävoi on erittäin suosittua Yhdysvalloissa, mutta sitä voi ostaa myös tavallisesta suomalaismarketista. Maapähkinöistä jauhettu tahna on hieman suolaista ja sopii erinomaisesti jälkiruokien raaka-aineeksi.

Tasty-palvelussa neuvotaan, miten maapähkinävoista ja suklaasta voi valmistaa herkullisen juustokakun. Jauha kymmenen grahamkeksiä ja sekoita joukkoon noin desilitra sulatettua voita. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja jäähdytä.

Sekoita 680 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 3,5 desilitraa tomusokeria, teelusikallinen vaniljauutetta ja 3,5 desilitraa sulatettua suklaata keskenään. Kaada suklaaseos irtopohjavuokaan ja jäähdytä. Sekoita sen jälkeen 4,75 desilitraa sulatettua maapähkinävoita ja 2,5 desilitraa tomusokeria keskenään. Kaada vuokaan ja anna jäähtyä vähintään 2-4 tuntia jääkaapissa.