Tutkimus: Yli neljä kertaa viikossa masturboivat miehet menestyvät paremmin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Masturboiminen on olennainen osa ihmisen seksuaalisuutta. Omaromantiikan harjoittamista on ennen pidetty jopa tabuna, mutta nykyisin orgasmien ja masturboimisen aiheuttamia terveysvaikutuksia tai hyötyjä ei voi vähätellä. Onanointi kannattaa.

Miesten säännöllisellä masturboimisella on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia. Kun masturboiminen on normaali osa miehen elämää, voi hän tuntea olonsa seksuaalisesti terveeksi ja saada parempaa itseluottamusta elämässään menestymiseen. Japanilaisen seksivälinemerkki Tengan toteuttaman kyselyn mukaan yli neljä kertaa viikossa masturboivat miehet ovat todennäköisemmin työelämässä, omaavat korkeamman itsetunnon ja omistavat useammin kuntosalijäsenyyden kuin harvemmin veitikkaan tarttuvat kanssatoverinsa.

Tutkimukseen osallistui 1.200 amerikkalaismiestä. Miehet masturboivat tilastojen mukaan vähintään kerran viikossa. Noin 20 prosenttia kertoi masturboivansa vähintään neljä kertaa viikossa. Itsetyydytys on liiallista silloin, jos se haittaa peruselämää tai joutuu jättämään velvollisuuksia väliin masturboimisen takia. Ihmiset voivat kuitenkin parantaa helposti hyvinvointiaan seksin avulla – olipa se sitten omatoimista tai kumppanin kanssa harrastettua.