Tutkijat paljastivat: 22 ruokaa, jotka vähentävät näläntunnetta

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten dieetit voivat välillä epäonnistua siksi, että henkilö alkaa syömään suurempia annoksia kuin hänen pitäisi tai hän ratkeaa herkuttelemaan rasvaisilla ja sokerisilla herkuilla. Ratkeaminen johtuu ihmisten aivoista ja mielihaluista aivosolujen viestittäessä ihmiselle, että hänellä on nälkä.

Tutkijat ovat saaneet Daily Mail -sivuston mukaan selville, että joidenkin ruokien sisältämät aminohapot auttavat hillitsemään näläntunnetta. Lysiini ja arginiini -aminohapot reagoivat aivojen näläntunnetta kontrolloivien solujen kanssa. Aminohapot saavat aivot viestittämään kylläisyyden tunnetta, minkä vuoksi ne auttavat pitämään näläntunteen kurissa ja helpottavat myös dieetillä olemista.

Erityisen korkeat lysiini- ja arginiinitasot löytyvät näistä:

1. Mantelit2. Anjovikset3. Aprikoosit4. Munakoiso5. Avokadot6. Kana7. Kalkkuna8. Tonnikala9. Juustot, erityisesti parmesaani10. Ravut11. Taatelit12. Viikunat13. Linssit14. Makrilli15. Maapähkinät16. Pistaasit17. Luumut18. Porsaan lapa19. Seesaminsiemenet20. Bataatti21. Tahini22. Saksanpähkinät