Poliitikko veti aseen esiin – esitti kantansa perustuslakiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen kongressiin Alamaban senaattoriksi pyrkivä republikaaniehdokas Roy Moore on vetänyt käsiaseen esiin kesken kampanjapuheensa. Mies halusi osoittaa teollaan kannattavansa Yhdysvaltain perustuslain toista lisäystä, joka takaa oikeuden omistaa ja kantaa ampuma-asetta.

Mahtipontisen puheen pitänyt ehdokas halusi tehdä vaikutuksen kannattajiinsa. Alabaman osavaltion senaattoriksi pyrkivä Roy Moore on joutunut vastoin tahtoaan mainoksiin, joissa hänen väitetään vastustavan Yhdysvaltojen nykyistä aselakia.

Hän halusi todistaa olevansa perustuslain toisen lisäyksen kannattaja, ja otti oman käsiaseensa esiin kesken suuren yleisötapahtuman, ABC News uutisoi.

Vuonna 1791 voimaan tullut perustuslain toinen lisäys mahdollistaa Yhdysvaltojen kansalaisille oikeuden puolustaa itseään ja maataan ulkoisia tai sisäisiä hyökkääjiä vastaan. Yhdysvalloissa on kuollut arjen ampuma-aserikoksiin enemmän ihmisiä kuin kaikissa maan sodissa yhteensä. Karkeiden arvioiden mukaan amerikkalaiset omistavat puolet kaikista maailman yksityisomistuksessa olevista aseista.