Tutkimus: Jano vaikuttaa naisten mielialaan ja suorituskykyyn

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihminen saa elimistölle elintärkeää vettä myös ravinnosta, mutta sen lisäksi tulisi nauttia nestettä päivittäin vähintään 1,5 litraa. Connecticutin yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan naisten tulisi muistaa kehon nestetasapaino, mikäli haluavat olla pirteämpiä ja iloisempia.

Mikäli ihminen tuntee olonsa janoiseksi, kärsii hän pienestä nestehukasta. Jo tässä vaiheessa kannattaa tempaista suuri lasi vettä, mikäli haluaa estää päänsäryn ja väsyneen olotilan. The Journal Of Nutrition -julkaisun esittelemän artikkelin mukaan terveet ja nuoret naiset voivat saada kevyen nestehukan takia ikäviä vaikutuksia elimistöön.

Janoiset naiset ovat herkemmin väsyneitä ja kärsivät keskittymisvaikeuksista. Heillä saattaa olla myös tavallista enemmän päänsärkyä. Jano voi vaikuttaa myös neitokaisten mielialanvaihteluihin. Toisin sanoen, onnellisempi elämä syntyy vesilasi kerrallaan.