Arkeologit uskovat löytäneensä alkuperäisen Joulupukin haudan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat tehneet Turkissa löydön, joka saattaa tulla järkytyksenä lapsille ympäri maailman. Arkeologit ovat löytäneet alkuperäiseksi Joulupukiksi kutsutun pyhimyksen viimeiseksi lepopaikaksi uskotun hautaholvin.

Demressä sijaitsevan munaisen kirkon alapuolelta löydetyn hautaholvin uskotaan kuuluneen Nikolaos Ihmeidentekijälle, joka tunnetaan myös nimellä Pyhä Nikolaus. Arkeologit toivovat löytävänsä haudasta pyhimyksen koskemattomat jäänteet.

Nikolauksen uskotaan syntyneen Antalyan alueella, jossa hautaholvin ja kirkko sijaitsevat. Arkeologit löysivät maanalaisen holvin maankuoren läpäisevän tutkan avulla. The Guardian -lehden mukaan temppeli oli säilynyt lähes koskemattomana.

Turkissa 300-luvulla elänyt piispa ja pyhimys toimi yhtenä nykyaikaisen Joulupukin hahmon tärkeimmistä esikuvista. Legendojen mukaan Nikolaus jakoi tunnistamattomaksi pukeutuneena lahjoja lähimmäisilleen ja hätää kärsiville. Nikolausta alettiin esittää Sinterklaas-nimisenä lahjojen antajana 1500-luvun Euroopassa, ja näin kehittyi nykyinen Joulupukkihahmo.