Vältä muovipulloja – merkittäviä haittoja listattiin

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vesi on terveellisin juoma, jota ihmiset voivat juoda. Moni tekee kuitenkin sen virheen, että juo vettä vanhasta muovipullosta, jonka täyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Muovipullosta juomisella on todettu olevan monia haittapuolia, joista suurimmat ja vakavimmat Cosmopolitan-sivusto listasi.

1. Pulloista irtoaa veden sekaan kemikaaleja

Muovista veteen irtoava BPA muistuttaa estrogeenia, minkä vuoksi se muuttaa ihmisten omaa estrogeenituotantoa. BPA voi aiheuttaa esimerkiksi syöpää, kroonisia sairauksia, astmaa ja vaikeuttaa lapsen saamista.

2. Korkea bakteerikanta

Bakteerit lisääntyvät nopeasti muovipulloissa, joita täytetään uudelleen ja uudelleen. Bakteerit aiheuttavat muun muassa norovirusta ja flunssaa. Pullon peseminen astianpesuaineella voi auttaa, mutta se voi myös hajottaa haitallista BPA-kemikaalia entistä enemmän veden sekaan.

3. Pullo on kallis ja epäystävällinen ympäristölle

Moni muovipullo päätyy roskakoriin kierrätysjärjestelmästä huolimatta, minkä lisäksi se on melko kallis.