Teslan perusteja Elon Musk: ”Voimme palauttaa sähköt Puerto Ricoon”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Puerto Rico kärsi äskettäin erittäin vakavia vaurioita, kun poikkeuksellisen voimakas hurrikaani tuhosi sen infrastruktuurin. Jälleenrakentaminen on vasta alkamaisillaan, ja yksi merkittävistä ongelmista on sähkönjakelun tuhoutuminen. Nyt apu voi olla lähellä.

Tesla-autoyhtiön perustaja Elon Musk tunnetaan myös Solar City -projektistaan, ja siihen liittyen Musk on nyt Puerto Ricon suurin toivo. Tilanne sai alkunsa, kun Twitter-käyttäjä Scott Stapf kirjoitti palveluun päivityksen, jossa hän heitti ilmoille ajatuksen Elon Muskista alueen pelastajana. Pian Musk itse vastasi viesiin ja ilmoitti, että Tesla voi sähköistää Puerto Ricon, jos hallitus ja kansalaiset sitä haluavat.

Aiemmin Solar City on sähköistänyt muun muassa Samoan saarta, joten Puerto Ricossa kyse on ainoastaan teknologian skaalautuvuudesta. Alueen kuvernööri Ricky Rossello ilmaisi nopeasti kiinnostuksensa ja vastasi Muskille haluavansa Puerto Ricosta palvelun lippulaivaprojektin. Mikäli projekti etenee, tulee siitä maailman suurin alallaan. Musk on itse jo aiemmin lahjoittanut 250.000 dollaria Puerto Ricoon tuhojen korjaamiseksi.