Libresse rikkoo rajoja – kuukautisverta ensikertaa mainoksessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuukautissuojien mainoksissa terveyssiteen päällä on totuttu näkemään epämääräistä sinistä nestettä. Nyt hygieniatuotemerkki Libresse on kuitenkin rikkonut rajoja harvinaisen kiertelemättömällä mainoksellaan.

Libressen tuoreessa Blood Normal -mainoksessa terveyssiteen päällä nähdään punaista, aidon kuukautisveren näköistä ainetta. Videolla nähdään myös kuukautisverta valumassa suihkussa olevan naisen jalkaa pitkin.

Yhtiön mukaan heidän online-kyselynsä paljasti 74% vastanneista haluavan kuukautisista realistisemman kuvan mainoksissa. Libresse myös kuuluttaa avoimempaa keskustelua kuukautisista. Pohjoismaiden lisäksi sosiaalisessa mediassa nähtävää mainosta on esitetty muun muassa Iso-Britanniassa.

– Kuukautiset ovat luonnollinen osa elämää, joten miksi ne harvoin saavat ruutuaikaa? Kun jotain niin normaalia piilotellaan, lisää se naisissa tietenkin häpeää ja nolostumisen tunnetta, kun kuukautisista pitäisi puhua. Ollaan siis avoimia, Libressen sivuilla kirjoitetaan.