Pikku Kakkoselle Suomi-palkinto: ”Tavoittanut aina uudet sukupolvet”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaiselle suomalaiselle tuttu Yleisradion lastenohjelmien legenda Pikku Kakkonen sai Turussa eilen järjestetyssä Vuosisadan Kulttuurigaalassa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän Suomi-palkinnon.

– Pikku Kakkonen on kiinnostavalla ja uudistuvalla sisällöllään lunastanut pienimpien ja myös vanhempien katselijoiden suosion vuosi ja vuosikymmen toisensa perään tavoittaen aina uudet sukupolvet, valintaa perusteltiin.

40-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä Pikku Kakkonen on laajentunut vuosien varrella lastenohjelmasta lasten monipuoliseksi televisio- ja verkkopalveluksi, jossa osa sisällöstä on lasten itsensä tekemää.

– Pikku Kakkonen haluaa tukea lapsen tasapainoista kasvua ja positiivisen minäkuvan muodostumista. Tavoitteena on innostaa lasta leikkiin, havaintojen tekoon ja omaan ajatteluun sekä auttaa lasta kohtaamaan ja hyväksymään tunteensa ja arvostamaan itseään ja muita ihmisiä, vastaava tuottaja Teija Ryösä kommentoi valintaa Yleisradion uutisille.